TANNPROBLEMER FRA BARNEÅRENE

József har siden barndommen hatt problemer med sine tenner, og flere av dem hadde utfordringer allerede rett etter at de var frembrutt. I en alder av 48 år ble ting langt mer alvorlig: tannkjøttet og kjevebenene hans var så voldsomt atrofiserte at fortennene var blitt løse, hadde begynt å bevege seg, og dermed mistet funksjonen og ble uegnet til å bite med; de måtte fjernes, og de ble da erstattet av en tannbro, som etter en tid løsnet. Prosessen stoppet ikke der, og etter en stund hadde han tannkjøttbetennelse ført til at tannkjøttet i store deler av kjeven hadde trukket seg tilbake.

MANGLENDE TENNER ELLER IMPLANTATER?

Det var da han kom i kontakt med MADENTA Tannklinikk. Etter en omfattende undersøkelse skisserte sjefstannlegen for Madenta, Dr. Péter György, de ulike løsningene for József. Enten kunne han vente på at tennene en etter løsnet og fallt ut, noe som også ville bety at han ble delvis fri for tenner.

Alternativet var at han kunne velge og trekke alle de tapte tennene, noe som betydde at alle overtennene hans ville bli trukket ut og erstattet av implantater og nye faste tenner.

”Jeg ønsket ikke å leve med manglende tenner, fordi det ville ha gjort hverdagen min umulig, så bare det andre alternativet var akseptabelt. Tid var en veldig viktig faktor for meg: Jeg ville tilbake på jobb så snart som mulig, i et yrke hvor jeg daglig møter og snakker med kunder. Bare tanken på å møte kunder uten tenner gjorde meg uvel.”

“ALL-ON-4” ER LØSNINGEN!

Dr. Péter anbefalte All-on-4 prosedyren til József. Teknologien gjør det mulig for pasienten å motta en midlertidig, fast bro så tidlig som dagen etter tenner er trukket og implantater satt inn. Dette som følge av at de unike implantatene som settes inn i en spesiell vinkel, kan belastes umiddelbart.

Med All-on-4 er også rehabiliteringstiden raskere, og den permanente broen kan settes inn allerede etter 3-4 måneder. “Jeg har sett nøye på prosedyren. Alle som har gjennomgått denne prosedyren er fornøyde allerede dagen etter de startet behandlingen.

ET NYTT SMIL BARE PÅ EN DAG

På selve operasjonsdagen våknet József uten noen form for angst. Takket være den detaljerte informasjonen han hadde fått, visste han hva som skulle skje, samt at han ville være i gode hender hos MADENTA. Prosedyren gikk som forventet, helt uten komplikasjoner,

“Selv om alle tenner i overmunnen mine ble trukket ut, var det eneste ubehagelige med hele behandlingen det første sprøytestikket!”

Rett etter at tenner var trukket satte Dr. Péter inn de fire implantatskruene, og dagen etter fikk jeg en tilpasset, fast, midlertidig tannbro. “Det føles fortsatt uvirkelig, når jeg tenker tilbake på det faktum at livet mitt forandret seg i løpet av knappe 24 timer.”

De fire påfølgende måneder gikk uten problemer: den faste midlertidige tannbroen ga en meget tilfredsstillende løsning, og alternativet hadde vært en løs midlertidig protese. 

Hastighet, presisjon, velbehag? INTRAORAL SCANNER!

Den siste behandlingsfasen fant sted bare 4 måneder etter operasjonen. Dr. Péter György tok en kontroll av implantatene, og deretter ble Józsefs sendt videre til Dr. Erika Láda, som er spesialist i protetikk. Avtrykket som trengs for å få den permanente tannbroen ble ikke tatt på standard måte, men ved hjelp av en intraoral skanner.

ET EVIG SMIL

Den permanente løsningen ble fullført på noen få dager og krevde ikke justering, men passet perfekt i munnen til József, takket være profesjonaliteten til tannlegen og tannteknikeren samt bruken av den intraorale skanneren. “Når spesialisten først satte inn den permanente løsningen i munnen min, var det som om det alltid hadde vært der.”

“Det ga meg et naturlig utseende og jeg følte meg hverken uvanlig eller at noe trengte justering. Jeg ønsket meg en naturlig, sterkt og holdbar løsning som forhåpentligvis varer livet ut, og valgte derfor en løsning i Zirkonium. Det som imponerte meg mest, var at tennene med en gang føltes som mine egne. Madenta Tannklinikk ga meg smilet tilbake!”

EN LYKKELIG OG FORNØYDT PASIENT

Hvordan vil du beskrive behandlingen hos Madenta Tannklinikk?

“Det har vært en av de viktigste avgjørelsen i mitt liv. Da jeg først hadde tatt skrittet, var det bare og se fremover, og i ettertid ser jeg at ved å starte behandlingen startet jeg også mitt nye liv som frigjort og lykkelig.”

Veuillez nous rappeler!